yoghurt

Yoghurt

Zuivel is een belangrijke leverancier van eiwitten, die bestaan uit essentiële aminozuren. De bouwstenen van een goede gezondheid. Essentieel aminozuur is een aminozuur dat niet in ons eigen lichaam kan worden gemaakt. Ze moeten daarom in voldoende mate in voeding aanwezig zijn. Als je goed en gevarieerd eet is dit ook meestal het geval.

Belangrijke voedingsstoffen in yoghurt.

Yoghurt bevat veel voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Yoghurt staat bekent om de calcium, een mineraal dat nodig is voor gezonde tanden en botten. Yoghurt bevat ook veel B-vitamines, met name vitamine B12 en riboflavine. Verder zitten yoghurt vol met eiwitten.

Waarom is yoghurt goed voor je concentratie?

Een bakje yoghurt helpt kinderen om zich beter te kunnen concentreren. Dit komt door de antioxidant met de naam tyrosone. Dit bestanddeel ondersteunt de productie van de neurotransmitters die het geheugen en de alertheid verbeteren.

Waar is yoghurt verder goed voor?

  • Yoghurt is een bron van calcium en vitamine D, en dus goed voor de botten;
  • Het eten van yoghurt is goed voor de spijsvertering. Het bevat goede bacteriën, probiotica,die kunnen helpen bij bepaalde darmaandoeningen, waaronder constipatie, diarree en darmziekten;
  • Het stimuleert het immuunsysteem. De actieve bacteriële culturen in yoghurt kunnen de effectiviteit van witte bloedlichaampjes verhogen.

Lekkere frisse yoghurt recepten voor kids

Ontbijten met yoghurt is makkelijk, lees snel en bovendien ook nog eens heel gezond. Met yoghurt kun je eindeloos variëren. Je kunt er fruit in verstoppen of het juist heel kleurrijk maken met fruit.
Een van mijn favorieten ontbijt recepten met yoghurt is een drinkontbijt met sinaasappel. Dit kunnen kinderen lekker op slurpen met een rietje. Gegarandeerd een succes.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *