chocolade

Chocolade

Chocolade is een mengsel van cacaopoeder, cacaoboter en suiker. Rauwe cacao heeft een hoog gehalte aan flavanolen, antioxidanten.

Pure chocolade is gezonden dan melk en witte chocolade. Dit komt door het gehalte cacao wat er in zit. In witte chocolade zit nauwelijks cadeau.

Rauwe chocolade (raw chocolate) is het gezondst. Deze chocolade bevat veel cacao. De bonen zijn niet gebrand, maar koud gemalen, waardoor de gezonde stoffen beter bewaard zijn gebleven. Ook zijn er geen suiker en andere smaakmakers aan toegevoegd. En dat proef je ook.

Wanneer je wilt weten of pure chocolade de gezondheidsvoordelen van pure chocolade bevat, checken dan of het voor meer dan 70% uit cacao bestaat. De gewone chocolade uit de supermarkt is vaak niet gezond, deze zit bomvol met suiker!

Belangrijke voedingsstoffen in chocolade

Chocolade gemaakt van het zaad van de cacaoboom, is het één van de beste bronnen van antioxidanten op aarde.

In rauwe cacao zitten ook enorm veel essentiële vitamines, mineralen en gezonde vetten, zoals grote hoeveelheden zink, ijzer, chromium, koper, mangaan, magnesium, zwavel, vitamines A, B1, B2, C, D, E en P, omega-6 vetzuren , tryptofaan en serotonine.

Waarom is chocolade goed voor je hersenen?

Pure chocolade is zeer rijk aan magnesium en antioxidanten. Magnesium verhoogt onze hersencapaciteit, verbetert de bloedcirculatie, is het spierontspannend en tevens de meest krachtige stressbestrijder van alle mineralen.

De flavonol in chocolade verbetert de verbindingen tussen de hersencellen. En de kleine doseringen cafeïne in chocolade verbeteren de alertheid zonder het stressniveau te verhogen.

Waar is cacao verder goed voor?

Pure chocolade bevat de stof fenylethylamine. Deze stof zit ook in de hersenen. Mensen die vaak neerslachtig of depressief zijn, hebben waarschijnlijk een tekort aan deze stof. Het eten van chocolade kan daarom helpen je beter te voelen.

De Antioxidanten in cacao geven een enorme boost aan je immuunsysteem en gaan de strijd aan met vrije radicalen in ons lichaam, waardoor cel mutatie wordt bestreden en voorkomen.

Cacao is goed voor je bloeddruk en cholesterol. Het verlaagd je bloeddruk, lichaamsvetpercentage en cholesterol.

Gezonde recepten voor kinderen met chocolade

Cacao poeder is de gemalen versie van de cacao boon en is makkelijk te nuttigen in allerlei soorten zuivelproducten, smoothies en dranken. Chocomelk is onder kinderen natuurlijk er geliefd. Maak deze met amandelmelk. Deze melk is licht verteerbaar, bevat geen verzadigde vetten en is zeer rijk aan eiwitten. Een chocolade cake is ook altijd een succes bij kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *