blauwe bessen

Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn heerlijk zoet en voedzaam. De bessen bevatten weinig calorieën, zijn heel goed voor je en worden daarom vaak als brainfood aangeduid.
Blauwe bessen worden vaak verwisseld met bosbessen, maar dit zijn twee totaal verschillende soorten bessen. Bosbessen zijn klein en groeien individueel aan een struik. Blauwe bessen zijn groter en groeien in trossen. Daarnaast verschilt het vruchtvlees. De bosbes bevat rood vruchtvlees en de blauwe bes is wit van binnen.
Beiden bessen leveren veel vitaminen en antioxidanten, maar de blauwe bes levert daarnaast nog heel aparte en goede voedingsstoffen

Belangrijke voedingsstoffen in blauwe bessen

De blauwe bes behoort tot de bessen met de meeste voedingsstoffen.
150 gram blauwe bessen leveren 24 % van de aanbehoeven dagelijkse hoeveelheid vitamine C, 36% van vitamine K, 25% van de mangaan, en vier gram vezels. Daarnaast zijn ze relatief laag in fruitsuikers ( fructose) , 6 gram per 150 gram. De bessen bestaan voor 85% uit water en uit weinig calorieën.

Waarom zijn blauwe bessen brainfood?

Blauwe bessen zitten vol vitamines en antioxidanten. Antioxidanten helpen de doorstroming van zuurstof naar de hersenen te bevorderen. Blauwe bessen zitten verder boordevol vitamine C, dat helpt bij de concentratie.

Waar zijn blauwe bessen verder goed voor?

De blauwe bes bevat veel antioxidanten. Deze beschermen ons lichaam tegen schade door vrije radicalen, onstabiele moleculen die de celstructuur kunnen beschadigen en die bijdragen aan veroudering en ziektes zoals kanker.

Blauwe bessen vertragen je natuurlijk verouderingsproces en zorgen zo voor een strakke en stralende huid zonder rimpels of kraaienpootjes.

Verder kunnen blauwe bessen de bloeddruk verlagen

Recepten met blauwe bessen voor kids

De combinatie blauwe bessen en yoghurt is echt één van mijn favorieten. Voor de kinderen kun je hiermee mooie ijsjes maken. Je hebt er naast de blauwe bessen en yoghurt, water, citroensap en naar smaak honing en een beetje suiker voor nodig.

1 reactie

  1. Je kan blauwe bessen aan je smoothie toevoegen, er een coulis van maken en bij je havermout doen of dit cashewparfait gerechtje met blauwe bessen eens proberen. Groene thee bevat cafeine en deze boost je brein. Er werd al aangetoond dat het je alertheid verbetert, je prestaties, je geheugen en ook je focus (dat kan voor een pokerspeler dus al wel tellen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *